Presse

Det kan lyde sært, men Analyseenheden 4V går faktisk ikke så meget op i at komme i pressen. Vi går op i at levere varen til vores kunders tilfredshed.

Men det hænder da, at Analyseenheden 4V er i pressen. Vi var i Jyllands-Posten 24. februar 2016 med en appetitvækker forud for offentliggørelsen af analysen om "Danexit efter Brexit?". Se artiklen her:

4V i JP 24.2.2016

Tidligere var Analyseenheden 4V i Berlingske Tidende 18. nov. 2015. Artiklen handlede om 4V's nye analyse af de erhvervsrelevante retsakter, der var til afstemning 3. december. Se artiklen her

Med fokus på netop danske virksomheder udsendtes 18. november 2015 følgende pressemeddelelse:

Tænketank: Erhvervslivet bør læse det med småt før 3. december

Et ja ved folkeafstemningen 3. december 2015 medfører både risici og fordele for danske virksomheder. Det konkluderer Analyseenheden 4V i et notat offentliggjort onsdag.

Ifølge analysen ”Det med småt” er der erfaringsmæssigt store problemer med EU’s princip om gensidig anerkendelse af retsafgørelser. Det betyder for eksempel, at en polsk domstol får dømmende kraft i Danmark – og omvendt. Det vil i højere grad end tidligere påvirke civil- og handelsretsafgørelser.

”Kontosikringsforordningen lægger for eksempel op til, at en udenlandsk domstol kan spærre en dansk bankkonto, uden at kontoens ejer forinden får lov at forsvare sig,” siger analysekoordinator Erik Høgh-Sørensen.

”En sådan spærring er gavnlig, når det forhindrer skyldnere i at gemme penge på ulovlig vis. Men det kan også være en stor retssikkerhedsmæssig risiko for små virksomheder, der kan være uskyldige og alligevel stå forsvarsløse over for krav fra udlandet.”

4V anbefaler hverken et ja eller et nej ved folkeafstemningen 3. december og henviser bl.a. til EU’s markedsmisbrugsdirektiv som oplagt for Danmark at deltage i. Det burde Danmark aldrig have haft forbehold imod, lyder det.

En af Analyseenhedens konklusioner var, at danske erhvervsorganisationer som DI og Dansk Erhverv såvel som flere fagforeninger ikke nødvendigvis havde ret i mestendels at pege på fordelene ved et ja. Princippet om gensidig anerkendelse inden for en række retsinstrumenter kan gå begge veje med deraf følgende forretningsrisici for især små- og mellemstore danske virksomheder.

Analyseenheden 4V er en lille uafhængig tænketank, som leverer analyser efter mottoet ”man kan bestille vores analyser, men ikke vores konklusioner”. 4V står for Viden. Vækst. Velfærd. Verden.4V har en analyseenhed og en kommerciel enhed. Sidstnævnte leverer markedsoverblik og konkurrencerådgivning til eksportvirksomheder.
Del med dit netværk